Yürüyüş - Bisiklet Turu

Sayın Çorlu Kaymakamımız Levent Kılıç , Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi , Tekirdağ Otistik Çocukları Koruma Derneği önderliğinde 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde otizmli çocuk sahibi aileler, eğitmenler, Çorlu Halkı birlikte yürüdü. Otizmli çocuklar ve bisiklet severler birlikte bisiklet sürdüler.
Otizmli bir çocuğumuz Melih Mercan konuşmasında diğer otizmli ailelere umut oldu.

2 Nisan' da Tüm Halkımız , Tüm Otizmli çocuk sahibi ailelerimiz ve otizmi herkes duysun, bilsin , farketsin diye birlikteydik.
Yeni doğanlarda görülme sıklığı 1/68 lere yükselen artık '' başkasının'' değil, hepimizin derdi olan otizmi daha iyi anlayalım.
Otizm sonuçlarıyla; maruz kalan çocukları, ailelerini, akrabalarını, tüm çevresini, eğitim sistemini, hepimizi etkiliyor.
Dolayısı ile hem koruyucu tedbirler, hem düzeltici yöntemler hepimizi ilgilendiriyor.
Belki artık dünyamıza ne yaptığımızı daha ciddi düşünmeli, otizme yol açan çevre faktörlerini daha dikkatli mercek altına almalıyız.
Ve bir kez, şöyle ya da böyle etkilenmiş çocukları en erken dönemde teşhis edip, en uygun müdaheleleri yapmalıyız. Bu da farkındalıkla mümkün olacaktır.